Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-24-2019, 06:27 PM   #1
Winnebago Camper
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 6
Autogen Issue

I have a 2016 Adventurer with autogen. The autogen comes on at the correctbattery voltage, whichI haveset for 11.9 but it only runs a short while then shuts down. Itwill restart again about 15 minutes later... The climate control is set to system off, the charge limit has been set to auto, and 13.5v and set to hold at 40 mins before turning off. Oil level is good and generator will run without issues when manually started. Not realy sure where to start checking things. Any suggestions?
harrington63 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2019, 08:33 AM   #2
Winnebago Camper
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 23
Might be a software issue on the Energy Command 30. See attached Product Support Bulletin. If you happen to be coming to the Grand National Rally, there will be a Cummins Service Engineer there that can do the update.
Attached Files
File Type: pdf CPGF-S-00000322-0_I1_201504.pdf (150.5 KB, 46 views)
lotsoftoys is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2019, 09:27 AM   #3
Winnie-Wise
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 391
I find this interesting. I have spoken to Onan many times about this problem and no one has ever mentioned the PSB. I spoke to the supposed specialist in Elkhart and emailed Onan/Cummins directly with no response from them. I'll check later today what version of firmware we have.


I am seriously considering switching to the Magnum AGS this winter for th main reason the Magnum uses SOC as its measurment. We have the rest of the Magnum system installed with shunt so it would be moderate $ enhancement.
__________________
Sue and Tom

2015 Winnebago Vista 36Y
Sue46 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2019, 07:25 AM   #4
Winnebago Camper
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 6
@lotsoftoys Thanks for the info, I’ll stop by therv in a few days and check it out to see if my AGS is in need of updating.
harrington63 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2019, 02:20 PM   #5
Winnebago Camper
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 6
So, the good and the bad to help others who may have this issue.

My Energy Command 3.0/G has software ver. 3.02 R5, which is in the range covered by the PSB above.

Winnebago indicates that Cummins has a 3 year warranty so the generator is still covered but I have to contact Onan - That's Good.

Contacted Onan and was told the Generator was never registered by Winnebago so its not covered, and they had no way to upgrade the software - that's Bad....

Trying to resolve with Winnebago, somehow think I may be screwed...
harrington63 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2019, 12:35 PM   #6
Winnebago Camper
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 23
Registration is not a condition of warranty. Your generator has a 3 year warranty from date of in-service. All you have to prove is when it was put into service/purchased.

The Energy Command 30 will need to be reprogrammed. It can be done at the Grand National Rally in Forest City later this month if you are going to be there? If not, the control panel will need to be sent in, reprogrammed and returned. I can email you the details when I'm back in the office next week. Please send me your email address. My work email address is [email protected]
lotsoftoys is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 09:07 AM   #7
Winnie-Wise
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 391
Is there an update to this thread?
__________________
Sue and Tom

2015 Winnebago Vista 36Y
Sue46 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2019, 08:52 AM   #8
Winnebago Camper
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 6
sorry, I’ve been travelling and havent been able to send the controller in forreprograming. I’ll behome in early Sep when I have time.
harrington63 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
02 Adventurer Fiberglass Issue KenGe Winnebago Class A Motorhomes 17 03-11-2008 09:10 AM
Basement Heat issue RanchoVectra General Maintenance and Repair 11 12-03-2007 03:23 PM
A/c issue rvp 6537 jimandsue60 Electrical | Charging, Solar and Electronics 11 11-02-2006 05:44 PM
IFS Suspension Issue Warpath Running Gear, Axles, Brakes, Wheels and Tires 7 07-17-2006 06:35 PM
Slide Issue AdrianLee General Maintenance and Repair 16 03-22-2006 01:06 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Winnebago Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 04:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×