Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-14-2012, 12:10 PM   #1
Winnebago Owner
 
Join Date: Nov 2005
Location: chokoloskee, fl 34138
Posts: 126
rear air won't run on gen

My rear air worked for years on the gen now it will not run on the generator not even the fan. Everything turned off no load it still will not run on gen. It run great on shorepower, any suggestion?
__________________
2016 Dynamax DX3
USCG Ret BMCM
ron55 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2012, 12:26 PM   #2
Winnebago Camper
 
450Donn's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Dallas,OR
Posts: 25
Probably not wired to run on generator power. How big is the generator? I suspect the factory only wired the front AC to be powered from the generator. Otherwise they would have to install a 6KW generator.
__________________
Don and Lorri
2007 Dodge 3500 dually
Resident Dummy.
450Donn is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2012, 12:32 PM   #3
Winnebago Master
 
Mr_D's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Vancouver, WA
Posts: 560
Quote:
Originally Posted by 450Donn View Post
Probably not wired to run on generator power. How big is the generator? I suspect the factory only wired the front AC to be powered from the generator. Otherwise they would have to install a 6KW generator.
OP says: "My rear air worked for years on the gen now it will not run on the generator not even the fan." I don't think the wiring somehow changed overnight!
__________________
2009 45' Magna 630 w/Cummins ISX 650 HP/1950 Lbs Ft
Charter Lifetime GS Member, SKP, FMCA,
RV'ing since 1957, NRA Benefactor Life, towing '14 CR-V
Mr_D is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2012, 12:40 PM   #4
Winnebago Owner
 
bdpreece's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: Woodburn Oregon USA
Posts: 66
First check the generator to see if one of the breakers is tripped. You should have both a 20 and a 30 amp breaker on the gen set itself. Next, with the power disconnected, open up your transfer switch box and check all the connections. Sounds like one leg of your power is not there or not transferring.
__________________
Brian, Loretta & Daisy (Golden Retriever)
2008 Holiday Rambler Endeavor 40 PDQ , ISL 400
2014 Ford Explorer toad
bdpreece is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 08:50 AM   #5
Winnebago Owner
 
Join Date: Dec 2007
Location: Corinth, Texas
Posts: 53
I had the same issue with my new Journey Express. First, the dealer replaced the converter, then the thermostat. Finally they replaced the entire A/C/Heat Pump unit and now it works. I hope you don't have to replace your entire unit but that is what it took to make mine work on generator power. Like yours, it always worked fine on shore power.
__________________
2011 Journey Express 34Y
2011 Chevy Silverado Texas Edition 4X4 (in Tow)
Texas TC is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2012, 07:26 AM   #6
Winnebago Owner
 
Join Date: Nov 2005
Location: chokoloskee, fl 34138
Posts: 126
I cannot find any thrown breakers how does the generator tie in to the electrical system and where is this connection. the gen will operater every other system except the rear air and the rear air work ok on shor power so I know the rear air is ok. could it be the little board in the power line control thingy that limits you to 30 amps?
__________________
2016 Dynamax DX3
USCG Ret BMCM
ron55 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2012, 07:33 AM   #7
Winnebago Owner
 
Join Date: Dec 2009
Location: Mcdonough, Ga.
Posts: 73
Did you check the two breakers that are on the generator? Most times I found the breaker on the gen. was thrown.
__________________
1998 Pace Arrow 35 ft. F53 Ford V10 2012 Honda Civic toad
32 years mechanic at Delta Air Lines 15 year motorhome service manager. 3 popups....2 travel trailers....5 motorhomes....loved them all.
ga traveler is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2012, 12:13 PM   #8
Winnebago Owner
 
Join Date: Nov 2005
Location: chokoloskee, fl 34138
Posts: 126
THANK YOU! I caint believe I overlooked the second braker on the gen that was it. thanks again
__________________
2016 Dynamax DX3
USCG Ret BMCM
ron55 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HWH pump won't run - damp weather! corprimo Electrical | Charging, Solar and Electronics 13 12-18-2015 09:11 AM
Gen Set won't run but about 1 sec nails Electrical | Charging, Solar and Electronics 7 09-12-2013 06:26 PM
Onan 5500 won't start & run captgadget Electrical | Charging, Solar and Electronics 12 11-28-2012 12:53 PM
1999 UA - Use of Gen-turi on Gen exaust daellishou Electrical | Charging, Solar and Electronics 7 02-25-2010 03:24 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Winnebago Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.