Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-14-2009, 04:23 PM   #1
Winnebago Camper
 
Join Date: Aug 2002
Location: Greenwell Springs
Posts: 23
Electrical problem 04 Journey

I was preparing for a trip when I went into my 2004 Journey I had no 120v power The powerline panel indicated 50 amp power but I was plugged into 20amp It would not let me change the incoming voltage on the panel. When I run the generator I can power the a/c but most other circuits will not work. On advice of a RV repairman I changed the ems board but same problem still exists- shows 50 amp on gen or 20amp and only a few circuits work. I am getting power to the ems board.
Any help would be appreciated
chzgil is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2009, 09:15 PM   #2
Winnebago Master
 
Join Date: Mar 2005
Location: Northern Oklahoma
Posts: 871
That's scary. We're getting ready for a trip in a week or so and that would be really nice to be facing. Hope you get a good response on this question.

Wagonmaster2
2004 Meridian 36G
wagonmaster2 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2009, 09:48 PM   #3
Winnebago Master
 
Join Date: Dec 2005
Location: Buxton, North Dakota
Posts: 1,037
Have you unplugged from shore power? If not unplug and then plug in again.
__________________
2003 Winnebago Adventurer 38G F53/ V10 605 watts of Solar
1999 Winnebago Brave 35C Handicap Equipped
F53/V10
1999 Jeep Cherokee & 1991 Jeep Wrangler Renegade
John Hilley is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2009, 07:21 AM   #4
Winnebago Camper
 
Join Date: Aug 2002
Location: Greenwell Springs
Posts: 23
I have tried unplugging also tried disconnecting 12 volt
chzgil is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2009, 08:56 AM   #5
Winnebago Camper
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 49
Are your house batteries in good shape?
NO1RAINH20 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2009, 09:43 AM   #6
Winnebago Watcher
 
cowboy2's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2
on my 04 ds i was having trouble have the elect system and there was a elect buzz coming from the basement door were the main cord comes in, there is electic box that has all the electic brains of mh in there, it switches to what ever power that is coming in 110,12v gen. or invertor there is a electial transistor box about 5'' square that take care of this for you i think a surge or drain can abuse the brains, i replaced the box, i forget the proper name of it ,if you have the proper tester you can start there
__________________
2004 DSDP-40ft-4slides 2007 GMC envoy toad
cowboy2 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2009, 11:40 AM   #7
Winnebago Watcher
 
Gypsies2's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Full Timer
Posts: 1
I had the same prolblem 05 HR Endeavor. In my battery compartment is a DC breaker. When this is tripped it kills the AC. It took someone to point this out. This is a black box approx 2X3" in size is operate like a pop breaker. Once it was reset the AC and DC was retored. I will try and get a picture posted to show the What, where etc. Hope this solves your problem.....
__________________
2005 Holiday Rambler

Endeavor 40" PDQ
Gypsies2 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help, please! 2008 Journey 39z 12V electrical problem Birddogman Winnebago Class A Motorhomes 6 11-13-2013 04:45 PM
ELECTRICAL OUTLET/TV PROBLEM - SERVICE CENTER CAUSED emmmw Electrical | Charging, Solar and Electronics 7 12-14-2008 06:54 AM
electrical problem SeaRay Electrical | Charging, Solar and Electronics 6 09-04-2007 11:32 AM
Electrical problem with Jacks FrankO General Maintenance and Repair 8 08-24-2007 12:58 AM
Electrical problem or operator error. resqguy Electrical | Charging, Solar and Electronics 23 09-11-2005 05:46 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Winnebago Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 06:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
×