Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-11-2011, 04:39 PM   #1
Winnebago Camper
 
OSSKOBRET's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 14
I charged chassis batt.

I disconnected the chassis batt hooked up a charger left it on overnight,next morning i hooked batt up now i have no reading on tanks and engine batt monitor but every thing else works..... any ideas ?
__________________
2005 FORD EXCURSION 6.0 PSD
2002 FORD F-15O
2000 WINNEBAGO ADVENTURER 35U
OSSKOBRET is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2011, 03:59 PM   #2
Winnebago Camper
 
OSSKOBRET's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Irover View Post
Misplaced a wire when you unhooked the battery? Blown Fuse on cab fuse panel, not the camper body fuse panel. Maybee!! Irover
well the battery connections on my winnebago are pretty straight forward, unlike a older coach of mine , but i have checked every fuse and breaker i can find , still no sucess
__________________
2005 FORD EXCURSION 6.0 PSD
2002 FORD F-15O
2000 WINNEBAGO ADVENTURER 35U
OSSKOBRET is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2011, 04:07 PM   #3
Winnebago Camper
 
Nuge's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Hammond, IN
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by Irover View Post
Misplaced a wire when you unhooked the battery? Blown Fuse on cab fuse panel, not the camper body fuse panel. Maybee!! Irover
You don't have to YELL!!!
__________________
1982 CrossCountry - NW Indiana
Ford Electrician
Built WITHOUT your tax dollars!!
Nuge is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2011, 05:05 PM   #4
Winnebago Camper
 
OSSKOBRET's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Nuge View Post
You don't have to YELL!!!
well thanks for the reply.......... it was very helpfull
__________________
2005 FORD EXCURSION 6.0 PSD
2002 FORD F-15O
2000 WINNEBAGO ADVENTURER 35U
OSSKOBRET is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2011, 05:49 PM   #5
Winnebago Master
 
wa8yxm's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 851
The chassis battery starts the engine, should not affect the level displays on the holding tanks at all.. The Aux or House battery.. Is the one that should run that panel.
__________________
Home is where I park it!
[SIGPIC][/SIGPIC]
wa8yxm is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2011, 06:13 PM   #6
Winnebago Camper
 
Join Date: May 2009
Posts: 10
I don't have a winnebago so I can't help with location but I do have a fuse labeled for monitor panel. The same fuse says it's also for the water pump. If you have found a fuse labeled for the panel, and it is good, it would seem the next step would be to get behind the panel with a test lamp and start checking for voltage.
__________________
Dave
2004 Newmar KSDP 3353
Surrey B.C.
srydve is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2011, 01:58 AM   #7
Winnebago Master
 
DAN L's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 718
Quote:
Originally Posted by OSSKOBRET View Post
I disconnected the chassis batt hooked up a charger left it on overnight,next morning i hooked batt up now i have no reading on tanks and engine batt monitor but every thing else works..... any ideas ?
my holding tank monitor panel runs off of the chassis battery too. go figure. there is a small buss fuse on the back of the monitor panel. your's may need replacing.
__________________
01 WINNEBAGO 35U W20.8.1L SW Wa, Hi. Good Sam, SKP. AMSOIL fluids. BANKS ecm program. SCAN GAUGE II w/ Ally temp. 2 LIFELINE GPL-6CT AGM Batts on their sides. TST tptts. K&N panel air filter. AERO mufflers. TAYLOR plug wires. ULTRA POWER track bar. KONI fsd shocks, toad '14 smart car
DAN L is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2011, 11:04 AM   #8
Winnebago Camper
 
Nuge's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Hammond, IN
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by OSSKOBRET View Post
well thanks for the reply.......... it was very helpfull
Sorry about that! I'm an Industrial Multi-Craft Electrician and I cruise the electrical problem threads in an attempt to help and just reacted to that post. Again, I apologize. I had no good suggestions to your particular problem but if you were nearby I'd be the first one to pull out my meter to help!!
__________________
1982 CrossCountry - NW Indiana
Ford Electrician
Built WITHOUT your tax dollars!!
Nuge is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2011, 11:54 AM   #9
Winnebago Camper
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 31
Is it possible that you may have turned off your aux batteries when you removed the battery and failed to throw it back "on" when you replaced it?
__________________
Denny & Kylene, Abby (Golden) and Josie (Sheltie),
2004 Itasca Suncruiser 38R, W22, Ultrapower
2012 Jeep Wrangler Sport Unlimited
golden is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2011, 12:12 AM   #10
Winnebago Camper
 
OSSKOBRET's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by DAN L View Post
my holding tank monitor panel runs off of the chassis battery too. go figure. there is a small buss fuse on the back of the monitor panel. your's may need replacing.
Taking the rig to beach tomarrow, ill pull the panel and check it out ,thanks for the info. I will let you know what i find
__________________
2005 FORD EXCURSION 6.0 PSD
2002 FORD F-15O
2000 WINNEBAGO ADVENTURER 35U
OSSKOBRET is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2011, 12:16 AM   #11
Winnebago Camper
 
OSSKOBRET's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Nuge View Post
Sorry about that! I'm an Industrial Multi-Craft Electrician and I cruise the electrical problem threads in an attempt to help and just reacted to that post. Again, I apologize. I had no good suggestions to your particular problem but if you were nearby I'd be the first one to pull out my meter to help!!
I know what you where talking about , i got a kick out of it
__________________
2005 FORD EXCURSION 6.0 PSD
2002 FORD F-15O
2000 WINNEBAGO ADVENTURER 35U
OSSKOBRET is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2011, 06:25 PM   #12
Winnebago Camper
 
OSSKOBRET's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 14
Well there is not a fuse on the panel . at a total loss here , i guess ill take it to get serviced ......... maybe
__________________
2005 FORD EXCURSION 6.0 PSD
2002 FORD F-15O
2000 WINNEBAGO ADVENTURER 35U
OSSKOBRET is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2012, 04:14 PM   #13
Winnebago Camper
 
OSSKOBRET's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 14
still have the same issue , any fresh ideas on what to look for ?
__________________
2005 FORD EXCURSION 6.0 PSD
2002 FORD F-15O
2000 WINNEBAGO ADVENTURER 35U
OSSKOBRET is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 09:21 AM   #14
Winnie-Wise
 
dirko's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Draper, UT
Posts: 309
Hi Ho: Your trusty voltmeter and a good set of wiring schematics are the solution to your problem. Diagrams are available on this web site. Since we aren't there you will have to do it alone. Just measure the voltage at the battery and follow the wiring diagrams. It will show you which wires or fuses are in the chain.

By the way, I don't normally take batteries out or disconnect them to charge them. They are fine just as they are. Just put the charger on the right way.

Dirk
dirko is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Keeping Chassis Battery Charged corvettec3 Electrical | Charging, Solar and Electronics 8 06-14-2015 11:11 AM
House batteries not staying charged fergo27 Electrical | Charging, Solar and Electronics 12 03-25-2010 04:27 PM
Replacing chassis batt Greybeard Electrical | Charging, Solar and Electronics 6 03-11-2010 12:35 AM
Engine battery not being charged?? deerjohn Electrical | Charging, Solar and Electronics 17 10-25-2009 03:38 PM
How To Keep Engine Battery Charged While on Shore Power FLYTYER Electrical | Charging, Solar and Electronics 15 06-18-2006 05:09 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Winnebago Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 09:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.