Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-04-2018, 10:26 AM   #1
Winnebago Watcher
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 1
Problems with Air Pressure guage going off randomly

I have a problem with my air pressure. After I build up my air and start travelling, my air gauge will go down to zero on the gauge for 30 seconds or less then builds right back up. During this time the low air buzzer comes on but at no point do I lose air pressure. Has anyone had this problem. Its a 2002 Itasca.

Lorne
Rosie is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2018, 04:51 PM   #2
Winnebago Master
 
Jbmsr's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Apopka Fl.
Posts: 752
Quote:
Originally Posted by Rosie View Post
I have a problem with my air pressure. After I build up my air and start travelling, my air gauge will go down to zero on the gauge for 30 seconds or less then builds right back up. During this time the low air buzzer comes on but at no point do I lose air pressure. Has anyone had this problem. Its a 2002 Itasca.

Lorne
May have a bad governor and/or check valve.

Jesse

Good reading;
Air Brakes - low air pressure warning buzzer came on
__________________
You Only Live Once Travel!
2013 Winnebago Tour 42QD
Apopka FL.
Jbmsr is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2018, 05:12 PM   #3
Winnebago Watcher
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 1
There are a number of discussions on this site around a VDC control module that has a bad solder connection in it. Although I have not attempted this repair myself, there are many who have indicated that it solved the problem of momentary gauge inactivity that sets off the low air warning buzzer.

I hope this helps :-)
AlMS is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 07:04 AM   #4
Winnebago Master
 
Jbmsr's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Apopka Fl.
Posts: 752
Quote:
Originally Posted by Rosie View Post
I have a problem with my air pressure. After I build up my air and start travelling, my air gauge will go down to zero on the gauge for 30 seconds or less then builds right back up. During this time the low air buzzer comes on but at no point do I lose air pressure. Has anyone had this problem. Its a 2002 Itasca.

Lorne
Good readings

http://www.winnieowners.com/forums/f...ht-160274.html

Jesse
Jbmsr is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ems, problems


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
carbon monoxide detector going off ryansmousehouse Electrical | Charging, Solar and Electronics 12 01-06-2007 07:24 AM
LP Leak detector going off... RanchoVectra Electrical | Charging, Solar and Electronics 22 11-30-2006 02:49 PM
Electrical Gremlins - Wipers, Rear Monitor, Battery Guage mickey53usa Electrical | Charging, Solar and Electronics 8 09-19-2006 11:42 AM
Gray water level guage pleeds Plumbing | Systems and Fixtures 9 11-21-2005 08:46 PM
No message center or fuel guage Rick Buddrus Winnebago General Discussions 6 08-03-2005 10:03 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Winnebago Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 03:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×