Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-17-2018, 06:54 AM   #1
View'er
 
tombracken's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: State College PA
Posts: 3
Send a message via AIM to tombracken Send a message via Skype™ to tombracken
Exclamation Nothing but head, brake, and turn signal lights

Everything else on the outside is dead. (inside ok) Not sure where to start troubleshooting. Headed out in two days - could use some advice. 2008 Winnebago View 24H, 3L Diesel, 52k miles.
tombracken is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2018, 09:06 AM   #2
Winnebago Owner
 
luvlabs's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Las Cruces, NM
Posts: 239
Welcome

I'm kind of confused by your title. Are you saying that your brake lights, headlights, and turn signals work? If that is the case, what is the problem?

If those items do not work: What is the state of charge of your chassis battery? Can you start the engine? Is the chassis ground cable disconnected?
__________________
Roger & Mary
2017 Winnebago Navion 24V
2014 Tiffin Phaeton 36GH (Sold)
luvlabs is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2018, 12:01 PM   #3
View'er
 
tombracken's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: State College PA
Posts: 3
Send a message via AIM to tombracken Send a message via Skype™ to tombracken
Smile Problem Solved (i hope)

Sorry about the confusing title - I remain in a state of confusion much of the time ;-). After a few hours of prodding and poking with my neighbor and his test light, I think we found the issue. Under the passenger seat there is a bank of seven relays. The second one is from the outside was warm. I pulled it and found that there had been some arcing on the vertical contact - creating some blackness. I sanded off the the black and re-seated the relay and now the running/marker lights come on. Will keep a close eye on them during the upcoming camping trip and report back any issues.
tombracken is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2018, 03:31 PM   #4
Winnebago Master
 
jerichorick's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Full-timer/volunteer w/SOWERS
Posts: 2,099
Quote:
Originally Posted by tombracken View Post
Everything else on the outside is dead. (inside ok) Not sure where to start troubleshooting. Headed out in two days - could use some advice. 2008 Winnebago View 24H, 3L Diesel, 52k miles.
Here is your wiring diagram: http://www.winnebagoind.com/diagram/...ire_160995.pdf
I hope this helps.
__________________
Rick & Melissa Young & Dawson (RIP), 2011 Meridian 40U, FL XCL, ISL 380HP/DEF, Al 3000 MH, 2014 Honda CR-V, SMI AF1, Blue Ox TruCenter & tow equip.,EEZTire TPMS.
Servants On Wheels Ever Ready. Best job we ever paid to do . (full time volunteers)
jerichorick is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2018, 07:32 AM   #5
View'er
 
tombracken's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: State College PA
Posts: 3
Send a message via AIM to tombracken Send a message via Skype™ to tombracken
SOLVED

Thanks for the schematic, Jeri. I poked around in the large NEST of wires under the passenger seat and noticed that the second from the outside relay (in the line of SEVEN) was warm. Removed it and saw the top vertical contact was slightly charred. Cleaned the black off and reinserted. All is well. All lights working. Purchased a new relay for backup and off on a trip.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20180917_122209.jpg
Views:	10
Size:	170.6 KB
ID:	170305  
tombracken is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2018, 07:52 AM   #6
Winnebago Master
 
jerichorick's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Full-timer/volunteer w/SOWERS
Posts: 2,099
Quote:
Originally Posted by tombracken View Post
Thanks for the schematic, Jeri. I poked around in the large NEST of wires under the passenger seat and noticed that the second from the outside relay (in the line of SEVEN) was warm. Removed it and saw the top vertical contact was slightly charred. Cleaned the black off and reinserted. All is well. All lights working. Purchased a new relay for backup and off on a trip.
Happy trails, Tom. And many of them.
Rick
__________________
Rick & Melissa Young & Dawson (RIP), 2011 Meridian 40U, FL XCL, ISL 380HP/DEF, Al 3000 MH, 2014 Honda CR-V, SMI AF1, Blue Ox TruCenter & tow equip.,EEZTire TPMS.
Servants On Wheels Ever Ready. Best job we ever paid to do . (full time volunteers)
jerichorick is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
brake, light, lights


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No power (less than 1v) to trailer lights socket but motorhome rear lights are fine jgmeyer Winnebago Travel Trailers 8 08-20-2016 03:48 PM
Forza/Solei nothing but junk! pfprice Winnebago Class A Motorhomes 19 10-12-2014 03:56 PM
Brake light function seperate turn signal lights. briankstan Running Gear, Axles, Brakes, Wheels and Tires 11 08-12-2014 08:08 AM
No Power to Trailer Turn Signals and Brake lights Hikerdogs Running Gear, Axles, Brakes, Wheels and Tires 6 06-14-2013 03:45 PM
Lights dimmed to nothing. Been plugged in for a week Chris Mundin Electrical | Charging, Solar and Electronics 8 01-12-2013 03:39 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Winnebago Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 10:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.