Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-04-2010, 06:30 AM   #1
Winnebago Owner
 
Ron & Dee's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: FL
Posts: 201
Windshield wiper parking

My windshield wipers have decided to park on the outside instead of the inside.

While driving through north Florida and up into Georgia during a rain storm my wipers decided to go into fits of not wanting to work and then not knowing where to park.

On our return trip from our vacation in North Carolina and several sessions of rain, the wipers work ok in all speeds but still park on the outside instead of the inside.

Any ideas as to what is going on with the wipers?

Thanks,

Ron
__________________
2002 32' Adventurer 8.1 Workhorse no toad
Our 2 Girls,Sweetie Pie & Shadow
Florida
Ron & Dee is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2010, 10:17 PM   #2
Winnebago Camper
 
simbil's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Chilliwack, BC
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by Ron & Dee View Post
My windshield wipers have decided to park on the outside instead of the inside.

While driving through north Florida and up into Georgia during a rain storm my wipers decided to go into fits of not wanting to work and then not knowing where to park.

On our return trip from our vacation in North Carolina and several sessions of rain, the wipers work ok in all speeds but still park on the outside instead of the inside.

Any ideas as to what is going on with the wipers?

Thanks,

Ron
We had similar problem w/our '05 Winni Adventurer a couple of years ago travelling thru Oregon. Found a Winni service shop nr I-5 that claimed it was the motor which they didn't have in stock. I was not convinced & on inspection found that a bolt on one of the linkages was not tight enuf. Got wipers lined up properly tightened bolt & all has been fine since.
I think the wiper linkage is pretty light weight for all the stress that is put on it.
simbil is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2010, 10:23 PM   #3
Winnebago Master
 
RickO's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Litchfield Park, Arizona
Posts: 656
Yep. We have a different coach but had the same problem and it was a loose bolt on the motor mounted bell crank. Created quite a mess before it was all over.
__________________
Rick, Nancy, Peanut & Lola our Westie Dogs & Bailey the Sheltie.

2007 Itasca Ellipse 40FD
RickO is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2010, 04:19 AM   #4
Winnebago Owner
 
Ron & Dee's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: FL
Posts: 201
Thanks Guys,

I checked all the fittings I could see and lubed the same and everthing seemed tight.

When the problem first started the wipers were totally out of control and didn't know what to do, sometimes they would even stop in the middle of the windshield.

The wipers are working ok at all speeds now but are just parking in the wrong place.

Ron
__________________
2002 32' Adventurer 8.1 Workhorse no toad
Our 2 Girls,Sweetie Pie & Shadow
Florida
Ron & Dee is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2010, 11:40 AM   #5
Winnebago Camper
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 22
Sounds like the wiper motor has jumped a gear. Look and see were the linkage hooks up to motor you might be able to disconnect and adjust position to get them to park in correct place
Wyatt53 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2010, 06:30 AM   #6
Winnebago Camper
 
gbs2320's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 23
IIRC most windshield wiper motors have an internal park circuit. Given the erratic behavior or your motor and that you have check to make sure all electric and mechanical attachments, it could be time to replace the wiper motor. Perhaps you can get the manufacturer part nos off of it and match up one from Autozone etc.
__________________
2012 Winnebago Itasca Meridian 42e Cummins Freightliner; 2009 Honda Fit
gbs2320 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2010, 10:40 AM   #7
Lit
Winnebago Watcher
 
Lit's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Ohio
Posts: 3
Check out this thread and the reply I had posted, it may help.

http://www.irv2.com/forums/f105/wipe...eze-72014.html

Good luck
Lit is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2010, 06:47 AM   #8
Winnebago Owner
 
Ron & Dee's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: FL
Posts: 201
Thanks,

I will update when I solve the problem.

Ron
__________________
2002 32' Adventurer 8.1 Workhorse no toad
Our 2 Girls,Sweetie Pie & Shadow
Florida
Ron & Dee is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windshield Wiper Problem wlf00 General Maintenance and Repair 7 01-04-2009 04:38 PM
Windshield Wiper Park Position DerekJ General Maintenance and Repair 8 12-27-2008 04:01 AM
Windshield Wiper Arm Question... Richard 34A General Maintenance and Repair 10 04-11-2007 03:55 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Winnebago Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 09:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×