Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-20-2008, 06:06 PM   #1
Winnebago Owner
 
Join Date: Dec 2001
Location: Gainesville, VA
Posts: 144
Well, one month out of warranty and my EMS is acting weird. When I plug into shore power (50 amp), sometimes the EMS reads only 30 amps. Tested shore power with clamp on amp meter and it is 50 amps. Went inside and the EMS was reading 50 amps. Thought it was a fluke.

Tonight, at a 30 amp campground, the EMS reads 50 amps! All electrics are working fine and I hear the battery charger humming normally, so I'm scratching my heads on this one.

Any one had this problem or have any ideas on how to solve it?

Thanks!
__________________
Paul D

2007 Winnebago Journey 39K Freightliner Chassis, Cat C7
Old Snipe is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2008, 06:06 PM   #2
Winnebago Owner
 
Join Date: Dec 2001
Location: Gainesville, VA
Posts: 144
Well, one month out of warranty and my EMS is acting weird. When I plug into shore power (50 amp), sometimes the EMS reads only 30 amps. Tested shore power with clamp on amp meter and it is 50 amps. Went inside and the EMS was reading 50 amps. Thought it was a fluke.

Tonight, at a 30 amp campground, the EMS reads 50 amps! All electrics are working fine and I hear the battery charger humming normally, so I'm scratching my heads on this one.

Any one had this problem or have any ideas on how to solve it?

Thanks!
__________________
Paul D

2007 Winnebago Journey 39K Freightliner Chassis, Cat C7
Old Snipe is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2008, 06:44 PM   #3
Winnebago Master
 
John_Canfield's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Back at the ranch
Posts: 2,041
Sounds like your EMS is a little funky. I know that sometimes the EMS will display 30 amp when plugged into 50 amp due to a faulty/miswired 50 amp outlet, but if you are having the same results on a variety of electrical sources, I'd suspect the EMS.
__________________
--John

2005 Horizon 40AD, 2005 Jeep Liberty CRD
John_Canfield is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2008, 07:40 PM   #4
Winnebago Owner
 
ROMAD's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Killeen, TX
Posts: 84
Mine is doing the same thing. It is on the list to be replaced at GNR as it is under warranty. Call customer service they may be able to help you out.
__________________
Gene
MSgt USAF Retired
2012 Winnebago Sightseer 33C F-53
ROMAD is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2008, 06:17 AM   #5
Winnebago Owner
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 155
I had the exact same problem and got ahold of the manufacturer and they sent me a new board which I put in at the foot of the bed. Very easy fix just make sure you mark the wires so they go back on the same connector.

I sent them the old one and they didn't charge me a dime. Many many people had this problem in '05 which was the year of my last coach (journey)
__________________
Jim, MJ & Spirit Bear
2005 Prevost Royale, XLII
Jeep Wrangler Sahara...toad
jtharley is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2008, 03:44 PM   #6
Winnebago Owner
 
Join Date: Dec 2001
Location: Gainesville, VA
Posts: 144
Thanks all for your replies! I thought I was going crazy or seeing things. Life has not been the same since I was abducted by Aliens on the Extra Terrestrial Highway in Nevada...

Best Regards!
__________________
Paul D

2007 Winnebago Journey 39K Freightliner Chassis, Cat C7
Old Snipe is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2008, 08:45 PM   #7
Winnie-Wise
 
Fakrwee's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Carlsbad, Ca.
Posts: 310
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><div class="ip-ubbcode-quote-title">quote:</div><div class="ip-ubbcode-quote-content">Originally posted by Old Snipe:
Thanks all for your replies! I thought I was going crazy or seeing things. Life has not been the same since I was abducted by Aliens on the Extra Terrestrial Highway in Nevada...

Best Regards! </div></BLOCKQUOTE>

Was his name Phil by any chance......

Tom
__________________
2007 Itasca Suncruiser 33V
2009 Ford Flex Ltd. AWD Fa. Toad
2010 Jeep Rubicon offroad Toad
Fakrwee is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EMS Problem Outbumn Electrical | Charging, Solar and Electronics 7 12-15-2010 10:12 AM
EMS Problem PHESPE Electrical | Charging, Solar and Electronics 29 09-05-2009 11:37 AM
EMS Problem Petro Electrical | Charging, Solar and Electronics 7 07-18-2005 04:08 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Winnebago Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 09:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
×