Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-27-2013, 02:38 PM   #1
Winnie-Wise
 
smack2020's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 311
I've tried posting a couple questions on the 2013 Tour thread, but I think I keep getting buried. I have a 2013 Itasca Ellipse 42 QD.

1. I could have sworn my back bath and dinning plugs worked on inverter. Took to dealer to see why they stopped working, and they said those plugs are not on the inverter. Does not seem to make sense to have all the plugs on the inverter except those two.
Question? Do you other QD owners have the use of the back bath and dining plugs on the inverter only.

2. About every third time using my levelers, I get the below error code.
Question? Is anyone else getting these codes?

[/URL]

[/URL]
__________________
2013 Itasca Ellipse 42 QD
2014 Jeep Wrangler
Full time in 2013
smack2020 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2013, 05:42 PM   #2
Winnie-Wise
 
smack2020's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 311
Now the dealer said they can't make the error code come on.
__________________
2013 Itasca Ellipse 42 QD
2014 Jeep Wrangler
Full time in 2013
smack2020 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2013, 06:36 PM   #3
Winnebago Owner
 
Dave78Chief's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 149
As far as the wiring, here is all the cabling information for your rig:
Table of Contents

Refer to the Body, 110 Volt Wiring Diagram

Dave
__________________
Dave in Virginia
1978 Winnebago Chieftain
Dodge M400 - 440-3
Classic Winnebago Site: https://www.classicwinnebagos.com/forum/index.php
Dave78Chief is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2013, 06:52 PM   #4
Winnie-Wise
 
dengraham's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Crossville, Tennessee
Posts: 417
Smack2020,
 

To reset all Error or Service displays, push retract and enter at the same time.
If you still get the error messages, ask them to replace the controller to Version E (or later). It is a known problem. I assume you are running your engine while using the levelers?

__________________
Dennis & Trish (and Sparky Doodle)
2013 Meridian 42E
2011 Ford Explorer
dengraham is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2013, 07:30 PM   #5
Winnie-Wise
 
smack2020's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 311
Quote:
Originally Posted by Dave78Chief View Post
As far as the wiring, here is all the cabling information for your rig:
Table of Contents

Refer to the Body, 110 Volt Wiring Diagram

Dave
Thanks Dave, I checked out the wiring diagram and it looks like the plugs I am referring to are NOT on the inverter. I wish they were, but, oh well, cant have everything.

Scott
__________________
2013 Itasca Ellipse 42 QD
2014 Jeep Wrangler
Full time in 2013
smack2020 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2013, 07:32 PM   #6
Winnie-Wise
 
smack2020's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 311
Quote:
Originally Posted by dengraham View Post
Smack2020,
 

To reset all Error or Service displays, push retract and enter at the same time.
If you still get the error messages, ask them to replace the controller to Version E (or later). It is a known problem. I assume you are running your engine while using the levelers?

Thanks,
Yes, I always run the engine when leveling. I am able to clear the ERROR code, but I dont think it should happen so much. The service rep is trying to tell me it,s my fault because I need to park on perfectly level ground. It even happens at RV spots that look really level to me. I think that is just a cop out. I emailed LCI, Luppert to see what they say. Thanks for the info,

Scott
__________________
2013 Itasca Ellipse 42 QD
2014 Jeep Wrangler
Full time in 2013
smack2020 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2013, 08:08 PM   #7
Winnie-Wise
 
dengraham's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Crossville, Tennessee
Posts: 417
Scott,
See the bottom of page 2 and the top of page 3:
http://www.lci1.com/images/Flyers/LI...eling/0231.pdf
__________________
Dennis & Trish (and Sparky Doodle)
2013 Meridian 42E
2011 Ford Explorer
dengraham is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2013, 08:39 PM   #8
Winnie-Wise
 
smack2020's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 311
Quote:
Originally Posted by dengraham View Post
Scott,
See the bottom of page 2 and the top of page 3:
http://www.lci1.com/images/Flyers/LI...eling/0231.pdf
Thanks,

That's kinda like what it's acting like, that it is just taking to long to level and retract and then I get the
ERROR code. The RV is still at the shop so I can't try the re calibration. Maybe needs a new controller.

Scott
__________________
2013 Itasca Ellipse 42 QD
2014 Jeep Wrangler
Full time in 2013
smack2020 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 03:51 PM   #9
Winnie-Wise
 
smack2020's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 311
Quote:
Originally Posted by dengraham View Post
Smack2020,

 

To reset all Error or Service displays, push retract and enter at the same time.
If you still get the error messages, ask them to replace the controller to Version E (or later). It is a known problem. I assume you are running your engine while using the levelers?
Ok, after 2 day of arguing with Camp World, Lippert and Winnie, Winnie tells me I have the old model controller. I told them 2 days ago that I may have an old controller, yikes, bang my head. They said they will install the latest controller. Hope that works.
__________________
2013 Itasca Ellipse 42 QD
2014 Jeep Wrangler
Full time in 2013
smack2020 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 04:58 PM   #10
Winnebago Owner
 
Join Date: Nov 2011
Location: Florida
Posts: 129
What is your build date we have only been out 2 times no leveling issues yet just wonder what the date of new /old controler would be
fla tom is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 06:10 PM   #11
Winnie-Wise
 
smack2020's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 311
Mine is sept 2012.
__________________
2013 Itasca Ellipse 42 QD
2014 Jeep Wrangler
Full time in 2013
smack2020 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 06:57 PM   #12
Winnie-Wise
 
dengraham's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Crossville, Tennessee
Posts: 417
Smack2020,
Good news. I am sure this will solve your problem. Enjoy. Safe travels.
__________________
Dennis & Trish (and Sparky Doodle)
2013 Meridian 42E
2011 Ford Explorer
dengraham is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2013, 09:38 PM   #13
Winnebago Camper
 
Fvielledent's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by smack2020 View Post
I've tried posting a couple questions on the 2013 Tour thread, but I think I keep getting buried. I have a 2013 Itasca Ellipse 42 QD.

1. I could have sworn my back bath and dinning plugs worked on inverter. Took to dealer to see why they stopped working, and they said those plugs are not on the inverter. Does not seem to make sense to have all the plugs on the inverter except those two.
Question? Do you other QD owners have the use of the back bath and dining plugs on the inverter only.

2. About every third time using my levelers, I get the below error code.
Question? Is anyone else getting these codes?

[/URL]

[/URL]
On your #2 i have the same situation , i have a meridian 42e and the system shoukd be the same you have. What i do is re do the leveling or ignore it all together.
Fvielledent is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2013 View Profile 24G On Order Have Questions LeeB Winnebago Class C Motorhomes 12 01-23-2013 09:20 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Winnebago Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 02:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
×