Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-16-2019, 05:48 PM   #1
Winnebago Owner
 
Topsail's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 125
Kwikee levelers don't always go down

Kwikee Level Best 2000,2010,3000,3010 System

We are having leveling issues in auto mode. I have never used the manual settings so right now I don't know what to expect.

The drivers side levelers extend to the ground and then the passenger front gets about half way down and the rear starts to go down but then they both stop.

The hydraulic motor runs and the sound seems normal. I have checked the fluid level according to the manual. The jacks were off and all the way up. The fluid was 1" from the top of the fill port as recommended.

Here's the rub, when I exit the main door with the engine running and the steps extend the passenger levelers go down like everything is fine and the auto leveling systems works.

The manual suggest using the system once a month. I haven't cycled it each month and maybe a lack of use is an issue? I keep a maintenance minder on for the engine battery and the house batteries are charged with the 50 amp shore connection.

Any thoughts about what could be the root cause are appreciated.
__________________
2008 Voyage 35L, Allison 6 speed auto and GM Workhorse 8.1 gas
Topsail is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2019, 02:03 PM   #2
Winnebago Owner
 
Topsail's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 125
I've been able to spend a little more time trying to cycle the leveling system and wonder if my problem is an electrical issue.

The auto mode will send the drivers side down and still hangs up on the passenger side so I used the MANUAL MODE. After I start all over with the levelers fully retracted I can get all four down.

I can't help but wonder if the daisy chain wiring isn't the issue and there just aren't enough amps due to the long run. I don't mind calling Lippert Tech Support but thought someone has experienced this before and may want to chime in.
__________________
2008 Voyage 35L, Allison 6 speed auto and GM Workhorse 8.1 gas
Topsail is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2019, 10:45 AM   #3
Winnebago Camper
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 38
Look for corroded connections

I had a problem with my jacks this fall. It failed with the jacks down. The connections between the jack solenoid and the pump motor were corroded. In the picture below, a metal strap that connects the two studs was removed. I cleaned the strap and studs with a small wire brush.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Jack Solenoid.jpg
Views:	21
Size:	97.4 KB
ID:	172567  
__________________
'06 Winnebago Voyage 33', W20, 8.1L
JoeSR is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2019, 11:52 AM   #4
Winnebago Owner
 
Topsail's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 125
Thanks for the tip JoeSR. I still haven't sorted out this issue, but to me it really does sound like it will be something like what you've found. I've been using the manual mode for now. Auto just hangs up and it seems worse then before.

I've been so consumed with house repairs after Hurricane Michael I haven't been able to spend much time on the RV. I will look at this very soon and appreciate the advice. I took a screen shot and will take a look under the RV.
__________________
2008 Voyage 35L, Allison 6 speed auto and GM Workhorse 8.1 gas
Topsail is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
kwikee, levelers


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Always Use Levelers? SpirSage Winnebago Class A Motorhomes 16 04-14-2019 05:46 PM
Do I need to have Levelers down? TBWard Running Gear, Axles, Brakes, Wheels and Tires 5 11-07-2018 11:14 AM
Kwikee levelers have no power west04 General Maintenance and Repair 3 05-29-2018 11:05 PM
Kwikee Levelers OregonLuvr General Maintenance and Repair 17 01-11-2008 12:41 PM
kwikee levelers Craig H General Maintenance and Repair 6 10-17-2007 04:12 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Winnebago Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 07:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×