Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-15-2007, 04:02 PM   #1
Winnebago Camper
 
jasonm's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Spokane, WA
Posts: 33
For some reason, I can't get the surround sound system to work with my TV and Satellite dish/Antenna channels . The manual says it should. Anyone else have a similar stock (RCA) TV with surround sound? It works fine when we put a DVD in, but not with the TV. Did I miss something?
__________________
Toys:

2007 Winnebago Sightseer 35J
jasonm is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2007, 04:02 PM   #2
Winnebago Camper
 
jasonm's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Spokane, WA
Posts: 33
For some reason, I can't get the surround sound system to work with my TV and Satellite dish/Antenna channels . The manual says it should. Anyone else have a similar stock (RCA) TV with surround sound? It works fine when we put a DVD in, but not with the TV. Did I miss something?
__________________
Toys:

2007 Winnebago Sightseer 35J
jasonm is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2007, 04:08 PM   #3
Winnebago Master
 
Pusherman's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Rochester NY
Posts: 813
There was a prior post on this topic some time ago. I printed it out, and sure enough, the process works.

I don't know if you have the same equipment in your coach, but we turn on the DVD player, let it go thru the process to search for a DVD, when it is done, then press the function button, and it shoud say 'AV-In'. Increase the volume to the maximum level.

Then go to your TV remote and select the audio mode which should put you into surround sound or simulated mode.

Hope this works.
__________________
Don
'07 Winnebago Journey 34H - CAT C7, Koni's, MCU's, SS Bell Crank, Safe-T-Plus
'07 HHR Toad, SMI AFO, Blue OX
[SIGPIC][/SIGPIC]
Pusherman is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2007, 06:24 PM   #4
Winnebago Owner
 
Lil'Darlin1972's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Howell, Michigan
Posts: 222
<span class="ev_code_PURPLE">Ours will only work in dvd mode as well. Thanks for the suggestion, Don. I am going to give it a try. </span>
__________________


~Shannone & Chad [/COLOR]
Lil'Darlin1972 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2007, 04:56 AM   #5
Winnebago Camper
 
jasonm's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Spokane, WA
Posts: 33
I'll give 'er a try....thanks!
__________________
Toys:

2007 Winnebago Sightseer 35J
jasonm is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2007, 06:08 AM   #6
Winnebago Watcher
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 4
I've had lots of gremlins with the "theatre system" in our 2003 Adventurer, especially since I removed the VCR we didn't use. But I seem to remember I solved the TV sound problem by switching the radio power source toggle on the dash from "engine" to "house". For some odd reason, this toggle affects the TV feed to the theatre sound system (it doesn't affect the radio's feed).

BTW, if you get a hum from the speakers when nothing is playing, you can turn it off by switching this toggle back to "engine".

Don Julien
2003 Adventurer
Don Julien is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2007, 03:56 AM   #7
Winnebago Camper
 
jasonm's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Spokane, WA
Posts: 33
Got the surround sound working with the TV/Satellite Dish, but there seems to be a subtle high pitched sound....maybe it's the "hum" that Don spoke of? Not sure.
__________________
Toys:

2007 Winnebago Sightseer 35J
jasonm is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2007, 11:13 AM   #8
Winnebago Camper
 
Titanfan's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 13
I had the same him in my o3. I found a Filter puged inline with the audio out going to the amp. It is located in the back of the TV. It is black and about 1.5" round and about 3" long. It was place with velcro. I removed it from the velcro and moved its location farther from the TV and problem solved.

Good Luck.
__________________
Titanfan

03 Adventurer 35-U
Titanfan is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Sound From Radio or Surround Sound DavidC1225 Tech | Toys and Gear 15 01-19-2011 10:06 AM
Tick-tick-tick sound in surround sound speakers wagonmaster2 Electrical | Charging, Solar and Electronics 22 01-17-2010 07:19 AM
Surround sound system "popping" when radio off. Catpowered Tech | Toys and Gear 8 11-28-2008 07:50 AM
DHS Surround Sound System Moder2 Electrical | Charging, Solar and Electronics 7 01-07-2007 05:02 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Winnebago Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 09:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×