Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-29-2013, 08:23 PM   #1
Winnebago Camper
 
JoneseR's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 18
Another NO Sound from Front TV while on Satellite...please help!

I did some research on here earlier today and found some really good threads on this issue, but none of the info seemed to resolve my issue.

Just got a old standard definition satellite receiver hooked up to my new to me rv which already had a pre-existing dish on the roof and "old school" Sony tube tv.

Reception and picture are great. Problem is.....very little sound comes out of the tv or surround sound speakers. It doesn't matter what sat channel I'm on. I have to turn tv volume full blast to barely hear sound. Whenever I use the DVD player or the OTA antenna digital receiver I get perfect sound from tv and surround sound.

I have tried to bypass the coax out to tv from back of receiver and used the RCA cables too, but still only faint sound is heard. I haven't looked at the back of the tv or the component switch box yet.

Any ideas to check? I'm about to start learning how to read lips!
AJ
__________________
2005 Winnebago Journey 39K "Tenacious B II"
350HP Cat
JoneseR is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 09:17 PM   #2
Winnebago Master
 
Join Date: Dec 2005
Location: Buxton, North Dakota
Posts: 1,036
There is actually a sound level control on the satellite receiver. In satellite mode, point the remote at the receiver and increase the volume as you would for the TV.
__________________
2003 Winnebago Adventurer 38G F53/ V10 605 watts of Solar
1999 Winnebago Brave 35C Handicap Equipped
F53/V10
1999 Jeep Cherokee & 1991 Jeep Wrangler Renegade
John Hilley is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 08:51 AM   #3
Winnebago Camper
 
JoneseR's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 18
I tried that with the universal remote I had. I had to program the remote for the RCA brand receiver and it controlls if fine for changing channels and stuff. I dont see any volume bars on the TV when you adjust it from the Sat Remote. Will try again tonight. thanks for the Tip.
__________________
2005 Winnebago Journey 39K "Tenacious B II"
350HP Cat
JoneseR is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 09:05 AM   #4
Winnebago Master
 
Join Date: Dec 2005
Location: Buxton, North Dakota
Posts: 1,036
What do you have DirecTV or Dish and what receiver. The universal remote might not have that function.
__________________
2003 Winnebago Adventurer 38G F53/ V10 605 watts of Solar
1999 Winnebago Brave 35C Handicap Equipped
F53/V10
1999 Jeep Cherokee & 1991 Jeep Wrangler Renegade
John Hilley is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 01:08 PM   #5
Winnebago Camper
 
JoneseR's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 18
I have direct TV and it is a old RCA Standard Def Receiver.(dont have the model number with me) I used a newer direct tv universal remote and programed it to the receiver.
__________________
2005 Winnebago Journey 39K "Tenacious B II"
350HP Cat
JoneseR is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 05:07 PM   #6
Winnebago Master
 
Wayne M's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Texas
Posts: 770
Some times you need to go into the menu setting on the sat receiver and look at the audio options. There could be 3 or 4 different options and one could be "Fixed" sound. Try the different options in the audio output settings of the sat recvr. Also see if there is an special audio input settings on the television. I'm assuming from what you have said that these are "older" sets.
__________________
Wayne MSGT USMC (Ret) & Earlene (CinCHouse)
2015 Winnebago Tour 42QD 2008 Winnebago Destination 39W
(RVM-14) It is what it is, and then it is what you make of it.
Wayne M is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2013, 10:39 AM   #7
Winnebago Owner
 
Join Date: Oct 2012
Location: Le Claire, Iowa
Posts: 169
If you are connecting the Receiver to the TV with RG6 cable, the tv controls the sound. Go through the TV set menus and check for audio settings. If you are connecting the 2 units via RCA cables or S-video cable, the TV must be set to that input. make sure the TV sound is not muted as well.
ghutch is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2013, 11:10 AM   #8
Winnebago Camper
 
JoneseR's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 18
Well I gave up and had direct tv send me a new receiver. Just got it in the mail. Gonna hook it up later today and call them to activate it. Will advise if my problem is resolved. Thanks much.
__________________
2005 Winnebago Journey 39K "Tenacious B II"
350HP Cat
JoneseR is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 06:34 PM   #9
Winnebago Camper
 
JoneseR's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 18
Well after all of that troubleshooting, it was a bad Sat Receiver. Just got the new one hooked up and activated and everything is good to go. Thanks for all the help!
__________________
2005 Winnebago Journey 39K "Tenacious B II"
350HP Cat
JoneseR is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2013, 03:52 PM   #10
Winnebago Owner
 
doorguy's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Fairfield, CA
Posts: 218
JonseR, welcome to the forum and the 39K family. If someone hasn't mentioned it, there are several of us 39K owners on the forum and we all talk to each other about issues, problems, improvements, etc. We are all here to help, as you just found out with your receiver, so feel free to search us out on the forum. Good luck, sir.
__________________
Barry & Sue Miller("extended" RVer's, 6 mos + per/year) combined trips.
04 Journey 39K, C-7, 330 hp, towing: 02 Dakota 4X or 2013 Ford Edge AWD, Aero 5050XL, ReadyBrake.
doorguy is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2013, 06:02 PM   #11
Winnebago Owner
 
lwasouth's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 173
There are a pair of RCA plugs that come out of the rear of the TV. One or both of them may be unplugged. The amplifier in the lower front compartment may be unplugged or not working
lwasouth is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2013, 08:44 AM   #12
Winnebago Owner
 
Join Date: Jun 2010
Location: Anacortes, WA (Stick & Brick)
Posts: 68
A problem we've had with our digital cable, no sound on some channels, was resolved by going to the "language" selection in the menu and switching it to Spanish, then back to English.
__________________
Frank Damp -Anacortes, WA,(DW- Eileen)
ex-pat Brits (1968) and ex-RVers.
frankdamp is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Front TV Trim Help Please Kazoo Tom General Maintenance and Repair 9 05-05-2014 08:51 PM
Another Day - Another Project (Fix) jk_and_dog Electrical | Charging, Solar and Electronics 11 02-05-2014 01:05 PM
Tick-tick-tick sound in surround sound speakers wagonmaster2 Electrical | Charging, Solar and Electronics 22 01-17-2010 07:19 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Winnebago Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 02:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.