Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-18-2019, 09:09 PM   #1
Winnebago Camper
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 18
Rear Awning LEDs have no voltage on our 2016 Grand Tour

We have a 2016 Winnebago Grand Tour (HL floorplan). The rear awning LED strip is not getting power. I've diagnosed the issue as far as 1) its getting power coming out of the FireFly Panel that provides the voltage and 2) there is not power at the point on the roof connection before the awning wiring. The awning wires are very brittle and I'll replace them as part of fixing this issue.

Its a ZZL wire circuit and I'm trying to find the wiring path to see if I have a short or blown fuse somewhere. There are a lot of wires (bundled) running behind the refrigerator (as I look through the external hatch/door for the refrig- see picture. What I'm trying to figure out is how can I get to that wire bundle to see if there is a ZZL circuit there without have to remove the refrig. I don't think that I can access it though the pantry cabinet.

Any Suggestions or has someone had a similar issue with the rear awning light?

Thanks in advance for your help
tdjackson56 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 06:03 PM   #2
Winnebago Camper
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by tdjackson56 View Post
We have a 2016 Winnebago Grand Tour (HL floorplan). The rear awning LED strip is not getting power. I've diagnosed the issue as far as 1) its getting power coming out of the FireFly Panel that provides the voltage and 2) there is not power at the point on the roof connection before the awning wiring. The awning wires are very brittle and I'll replace them as part of fixing this issue.

Its a ZZL wire circuit and I'm trying to find the wiring path to see if I have a short or blown fuse somewhere. There are a lot of wires (bundled) running behind the refrigerator (as I look through the external hatch/door for the refrig- see picture. What I'm trying to figure out is how can I get to that wire bundle to see if there is a ZZL circuit there without have to remove the refrig. I don't think that I can access it though the pantry cabinet.

Any Suggestions or has someone had a similar issue with the rear awning light?

Thanks in advance for your help
I have found the problem with my rear awning LED lights not workong!!

The place where the very small red and black wires connect to the yellow and white 12v wire (ZZL circuit) was completely frayed and burnt through. See pics.

You have to access the connection by removing the sealant and a cover on the roof near the awning where the wires for the awning motor, lights, and wind sensor all enter the coach.

So what caused it you ask...shoddy workmanship where a technician/worker tried to shove 10 lbs of wire into a 1 lb space. It looks they used a screwdriver to shove all the wires into the space because a number of the other wires are scraped up and will need to be repaired..

I'm replacing the cheap black and red wire as they are brittle and chaffed from the external environment (and our motor Home is garaged).

Hope that this helps someone.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20190819_175801.jpg
Views:	28
Size:	194.5 KB
ID:	172098   Click image for larger version

Name:	20190819_175846.jpg
Views:	21
Size:	153.7 KB
ID:	172099  

tdjackson56 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 06:30 PM   #3
Winnebago Owner
 
Lv2Roam2's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Somewhere On the Road
Posts: 195
Thanks for posting the find and the fix ... it does help a lot. Our coach is an earlier generation but we share a common issue - the wiring is cheap and poorly done!
__________________
Steve
2015 Itasca Ellipse QD | 2014 Jeep Grand Cherokee
Lv2Roam2 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
awning, led


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Proper voltage at breakers but no voltage at refrigerator outlet. No power for ac KenC-TX Electrical | Charging, Solar and Electronics 4 08-09-2019 05:25 PM
Going to miss our Vectra Grand Tour DP of 20 years... MILVETS Welcome Mat 2 01-16-2019 08:28 AM
New Grand Tour 2016 soricobob Winnebago Class A Motorhomes 19 05-05-2016 02:55 PM
Bob's 2015 GRAND TOUR vs MY 2012 Tour... same old problems despite name change! bigfeather Winnebago Class A Motorhomes 30 12-13-2015 04:39 PM
Anyone have 2015 Grand Tour/Ellipse Ultra? Pro & cons? BeHappy Winnebago Class A Motorhomes 6 04-23-2015 07:37 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Winnebago Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 05:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.