Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-17-2010, 02:50 PM   #1
Winnebago Watcher
 
Join Date: Jan 2010
Location: Washington
Posts: 4
Where is the fuse?

I am having problems with my Kwikee levelers. I can hear the solenoid kick in and then nothing. NO pump reaction. Is there a fuse between the solenoid and the pump? If so where? I have replaced the solenoid, as it burned up, but since I have reconnected everything, nothing works as far as the levelers. Also, how do you know which plug goes to which jack or if it matters.
RayF is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2010, 03:26 PM   #2
Winnebago Master
 
smlranger's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Glen Allen, VA
Posts: 2,170
Welcome to the forum. While I can't help you with Kwikee levelers perhaps I can provide some suggestions that will help you find the answer. It will be helpful to put the brand/model/year coach you have in your signature. Fuse locations are generally up to the coach manufacturer so knowing which rig you have will be helpful.

I see from your profile that you have a Winnebago Sightseer. I will move your question to the Winnebago owners forum and I'll bet you get some answers.
__________________
'07 Country Coach Allure 470 Siskiyou Summit #31578, Cummins ISL 425; 2014 Ford F150 toad; Air Force One Toad Brake.
Glen Allen, VA; Smith Mountain Lake, VA.
smlranger is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2010, 10:17 PM   #3
Winnebago Watcher
 
Join Date: Jan 2010
Location: Washington
Posts: 4
Where is the fuse?

The make of our coach is a 2007 Winnebago Sightseer 29R on a workhorse chassis
RayF is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 12:31 AM   #4
Winnebago Owner
 
ROMAD's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Killeen, TX
Posts: 84
I had a problem with the Level Best system on my Voyage. Pulled the connector off the control panel for 30 sec or so to reset the CPU. Cleared up my system not responding.

Also, here is a link to the service manual for the Level Best.
http://www.kwikee.com/PDFDocuments/LBServiceKSG002.pdf

Good luck.
__________________
Gene
MSgt USAF Retired
2012 Winnebago Sightseer 33C F-53
ROMAD is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2010, 02:39 AM   #5
Winnebago Watcher
 
Join Date: Jan 2010
Location: Washington
Posts: 4
Where is the fuse?

Thank you for the information. I have downloaded the pdf file and read over quite a few pages. I am going to try a couple of things tomorrow. I will let you know how it all comes out.
Ray
______________________
2007 Winnebago Sightseer 29R
RayF is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2010, 08:32 AM   #6
Winnebago Master
 
Join Date: Jun 2003
Location: Palisade CO
Posts: 895
Quote:
Originally Posted by RayF View Post
Also, how do you know which plug goes to which jack or if it matters.
I can't help with the fuse but yes it does matter which plug goes where. The control board sends a signal to a pair of jack solenoids and you want the proper pair to be activated. I didn't see any labels or ID markings on mine.
It will be a pain but you should be able to ID the proper plugs by using a voltmeter to see which ones indicate 12 v when you press a pair button on the control board. It will easiest with two people.

My control board crapped out recently. It had an intermittent issue where only the two rear jack pair would go down.
I got the board from Lichsinn Motors (got good service as usual) and the cost was high - right at $400 dollars with shipping. Not Lichsinn's fault though.
__________________
Clay WA5NMR - Ex Snowbird - 1 year, Ex Full timer for 11 years - 2004 Winnebago Sightseer 35N Workhorse chassis. Honda Accord toad.
Clay L is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2010, 05:17 PM   #7
Winnebago Watcher
 
Join Date: Jan 2010
Location: Washington
Posts: 4
Thanks for all the info from all those that replied. I couldn't resolve my problem so I had to take it to a local RV repair shop. Apparently my problem was not with a fuse or any of the things I checked. Apparently I have burned up motors on both the levelers and one of the slide outs. I am out of warranty and kwikee doesn't make the motors anymore and they want to replace the entire system for $1500. I am still working the the repair people to come up with another solution. I have only had my MH for a little over two years and I have had so many problems. I am very discouraged. Thanks for all of your help.
RayF is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking For coach heater/battery boost fuse Charles99 Electrical | Charging, Solar and Electronics 7 11-30-2008 03:53 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Winnebago Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 03:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×