Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-23-2008, 08:38 AM   #1
Winnebago Camper
 
Barney B.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Salt Lake City
Posts: 29
The "clear coat" is coming off the front cap above the windshield and also off the edge cap above the patio awning.

And:

My "rear view" camera has suddenly lost it's picture. Only grey squiggly lines.

Anyone else having these problems?
__________________
Barney B.

One '04 Journey 34' w/350 CAT
Barney B. is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2008, 08:38 AM   #2
Winnebago Camper
 
Barney B.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Salt Lake City
Posts: 29
The "clear coat" is coming off the front cap above the windshield and also off the edge cap above the patio awning.

And:

My "rear view" camera has suddenly lost it's picture. Only grey squiggly lines.

Anyone else having these problems?
__________________
Barney B.

One '04 Journey 34' w/350 CAT
Barney B. is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2008, 09:14 AM   #3
Winnebago Master
 
AFChap's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: ...hopefully on the road!
Posts: 1,581
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><div class="ip-ubbcode-quote-title">quote:</div><div class="ip-ubbcode-quote-content">"clear coat" is coming off the front cap above the windshield and also off the edge cap above the patio awning </div></BLOCKQUOTE>
Yep, not at all uncommon along both roof coves and top of front cap. Talking with Winnebago OR might help. They have repainted some with the problem.
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><div class="ip-ubbcode-quote-title">quote:</div><div class="ip-ubbcode-quote-content">rear view" camera has suddenly lost it's picture. Only grey squiggly lines. </div></BLOCKQUOTE>
My rear view monitor has an "input" selection button that if pushed to the wrong position, will do that. Another possibility is that the contrast or brightness knobs have been operated to their max by little hands. (my grandkids "help" with with settings sometimes).
__________________
Paul (KE5LXU) ...was fulltimin', now parttimin'
'03 Winnebago UA 40e / '05 Honda Odyssey toad
AFChap is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2008, 10:45 AM   #4
Winnebago Owner
 
porscheracer's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Back at the stix'n'brix - East End, AR.
Posts: 197
If none of that works, try powering down the entire coach - kill all the batteries for about 30 seconds - to "re-boot" all the electronics. I've done that before with success on both the camera and autonav.
__________________
Norm & Janet

FMCA; WIT; FCOA; Good Sam; Passport
porscheracer is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2008, 10:48 AM   #5
Winnie-Wise
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 367
My clearcoat was doing the same thing. I bought a small paint aerosol gun at a parts house and the clearcoat by Sherwin-Williams. I then took XXXX steel wool and sanded down the flakey parts to where the edges were almost invisible. I then shot it with clearcoat and it looks like new. That was just last week so time will tell if it's a good fix or not.

The sprayer is by Preval. www.prevalspraygun.com
__________________
Doug and Cassi

'05 Meridian 36G
CHIPPYSGT is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2008, 11:58 AM   #6
Winnebago Master
 
tomsm's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: SW Florida
Posts: 773
Barney - there have been several discussions of the Sony color cameras. Here's a link to one of the most recent.
__________________
Tom
'04 Journey 36G - Cat C7
'04 Honda CR-V
tomsm is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2008, 06:12 PM   #7
Winnebago Master
 
Join Date: Mar 2005
Location: Northern Oklahoma
Posts: 871
Contact Winnebago on the clear coat problem. My 2004 Meridian was repainted last spring by the company there at Forest City who did it originally. All I had to do was get the coach to them. Seems back around 2003-05 or so, the company scrimped on the clear coating due to some kind of environmental problems and now its pealing off.
Wagonmaster2
wagonmaster2 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2008, 09:06 AM   #8
Winnebago Camper
 
Barney B.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Salt Lake City
Posts: 29
Thanks for all the response. I found a local guy to do the clearcoatfor $500.00, but I had to order a whole new rearview camera and monitor. Sony apparently no longer makes a camera that is compatable with the existing monitor. My extended warranty paid some of the cost but I'm stuck for close to a grand...Yipes.

Thanks again.
__________________
Barney B.

One '04 Journey 34' w/350 CAT
Barney B. is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2008, 10:16 AM   #9
Winnie-Wise
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 354
Barney~ I was told that a factory clear coat is applied soon after painting. So $500 may be too much. I had my caps and roof trim repainted once in '05, they again are showing signs of clear coat failure.

I'm likely to follow the clear coat procedure Chippy Sgt did.

Also, my camera went bad last year. Simple R&R just don't let the camera cable lead fall back inside the rear cap. So when you pull the cable out access hole have a piece of duct tape ready to tape the cable end on the coach as you prep the new camera mounting.

Good luck.
Gary CA is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2008, 06:40 PM   #10
Winnie-Wise
 
Join Date: Apr 2000
Location: Waynesboro,PA USA
Posts: 288
Sorry to tell you but there are 2 known problems with some 04 Journeys, the clear coat problem which Winnebago will address. They would have repainted ours at a local shop but we went to Forest City to have CDI do it. The bad camera was our problem and we replaced it with another for $225. If you do a search on here you will see others have had the same problems. Good Luck
__________________
Downsized Winnebago C, 24 V /08 Saturn Vue/2014 Town and Country Van/03 Goldwing (Big Red)Recently triked Roadsmith kit
Beabop is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2008, 06:33 AM   #11
Winnebago Camper
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 13
I had the Sony camera die. I got a new one from Lichtsinn Motors. Did not have to replace monitor.
__________________
2004 Winnebago Adventurer 37B

2007 Jeep Wrangler Rubicon
Bigdog05 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Addressing two problems Luckiest Dreamer Winnebago Lifestyle 14 10-01-2013 03:22 PM
Two "storage" holes in Journey slick60 Winnebago Class A Motorhomes 15 05-24-2009 07:21 AM
Two trips, three problems BigRedLancer Winnebago General Discussions 6 10-09-2006 06:06 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Winnebago Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 10:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.