Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-07-2006, 11:38 AM   #1
Winnebago Owner
 
Bob&Pat's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Blue Water Isles, Michigan, USA
Posts: 111
Our HWH Joystick-Controlled 200 Series Jacks were working fine for the first six weeks of our winter trip to Florida, we moved around to eight different sites using the jacks, and suddenly they just stopped working. I would get, what I would call a "contact sound" in the front of the Motorhome when the joystick was moved and nothing else, the jacks would not move. The jacks would not work for the next week or so and all of a sudden they started to work again. For the next three weeks they worked fine for the next six or seven times we leveled the motorhome. Came home the end of March, winterized the motorhome and put it into storage.

June 5, 2006 took it out of storage and the jacks are not working again. I get, what I would call a "contact sound" in the front of the Motorhome when the joystick was moved and nothing else, the jacks do not move.

June 7, 2006 1:00pm
Moved the motorhome a few feet forward and the jacks started to work for about one second and quit working, still the same "contact sound" in the front of the Motorhome.

June 7, 2006 2:00pm
One hour later tried to deploy the jacks and nothing, just the "contact sound". Moved the motorhome back a few feet and now the jacks are working!

If I take it in for service I will never know if they are fixed or they just started to work on their own. Any ideas? Sent HWH email have not received a reply yet.
__________________
Bob&Pat Blue Water Isles, MI
2003 Itasca Sunrise 36M-F53 HHR toad
Bob&Pat is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2006, 11:38 AM   #2
Winnebago Owner
 
Bob&Pat's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Blue Water Isles, Michigan, USA
Posts: 111
Our HWH Joystick-Controlled 200 Series Jacks were working fine for the first six weeks of our winter trip to Florida, we moved around to eight different sites using the jacks, and suddenly they just stopped working. I would get, what I would call a "contact sound" in the front of the Motorhome when the joystick was moved and nothing else, the jacks would not move. The jacks would not work for the next week or so and all of a sudden they started to work again. For the next three weeks they worked fine for the next six or seven times we leveled the motorhome. Came home the end of March, winterized the motorhome and put it into storage.

June 5, 2006 took it out of storage and the jacks are not working again. I get, what I would call a "contact sound" in the front of the Motorhome when the joystick was moved and nothing else, the jacks do not move.

June 7, 2006 1:00pm
Moved the motorhome a few feet forward and the jacks started to work for about one second and quit working, still the same "contact sound" in the front of the Motorhome.

June 7, 2006 2:00pm
One hour later tried to deploy the jacks and nothing, just the "contact sound". Moved the motorhome back a few feet and now the jacks are working!

If I take it in for service I will never know if they are fixed or they just started to work on their own. Any ideas? Sent HWH email have not received a reply yet.
__________________
Bob&Pat Blue Water Isles, MI
2003 Itasca Sunrise 36M-F53 HHR toad
Bob&Pat is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2006, 11:46 AM   #3
Administrator Emeritus
 
Join Date: Dec 2003
Location: Virginia Beach, VA
Posts: 1,319
HWH is really good about getting back to you,maybe they will have an answer if one of our other folks doesn't...
rebelsbeach is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2006, 11:48 AM   #4
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 107
Friend of mine just had a similar problem. The shuttle valve (the valve that moves back and forth, depending on which way the oil is going) was sticking. After a new valve was installed everything worked fine again.
Freddy is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2006, 02:15 PM   #5
Winnebago Master
 
Tom N's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Sarver, PA/Crystal River, FL/Shelocta, PA
Posts: 1,196
Possibly the pump relay. You can short out the relay with a heavy piece of metal as a test.
__________________
Sarver, PA/Crystal River, FL/Shelocta, PA FMCA 335149 W3TLN
2005 Suncruiser 38R W24, no chassis mods needed 2013 Honda Accord EX-L 2008 Honda Odyssey EX-L
[SIGPIC][/SIGPIC]
Tom N is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2006, 02:25 PM   #6
Winnebago Camper
 
Join Date: Jun 2003
Location: Hogtown, Va.
Posts: 47
I have HWH 200 series jacks which use the joysick controler. I checked every fuse within an inch of it's life. I found 2 things, and now they work fine. First, there was debris/trash inside and under the joystick, which apparently would not allow the stick to make contact when I moved it to activate the jacks. Second I found the connection in the same place as the debris/trash was not making good contact. I cleaned the connection and now everything is fine.
dawg is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2006, 04:22 AM   #7
Winnebago Owner
 
Bob&Pat's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Blue Water Isles, Michigan, USA
Posts: 111
Thanks to all for your suggestions.
up date:

June 8, 2006 9:15am
Frank from HWH just called, since the jacks are working at this time it is difficult to troubleshoot. Frank suggested I get a 12v test light and call him when the jacks are not working and he will walk me through it.
Bob
__________________
Bob&Pat Blue Water Isles, MI
2003 Itasca Sunrise 36M-F53 HHR toad
Bob&Pat is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HWH 325 slides/jacks not working G3G4G5 General Maintenance and Repair 6 05-09-2017 12:31 PM
HWH Jacks not working right 66farmer General Maintenance and Repair 16 01-17-2015 08:06 AM
HWH Jacks not working right INSPECTORBOB General Maintenance and Repair 10 08-18-2011 02:28 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.